ZOSTAŃ KONSULTANTKĄ AVON

ZOSTAŃ KONSULTANTKĄ AVON
Dużo satysfakcji, możliwości rozwoju oraz dodatkowego zarobku może przynieść dodatkowa praca, którą jest bycie konsultantką np. firmy Avon. Jak się okazuje każdy z Nas kiedyś o tym myślał dlatego postanowiłam zachęcić do tego zajęcia. Czy znacie firmę Avon i jej świetne kosmetyki? Myślę, że tak ponieważ Avon jest już z Nami prawie 150 lat, a w Polsce konsultantki rozwijają swoją sprzedaż od 30 lat. Zakładając własne konto konsultantki Avon możesz zamawiać ze zniżką na własne potrzeby bez zobowiązań lub sprzedawać kosmetyki innym i zarabiać. Te dwie korzyści sprawiają, że warto zostać konsultantką Avon na stronie konsultantka.pl

TORT OWOCOWY Z MASĄ WANILIOWĄ

Dzisiaj zaszalałam w kuchni nie dość, że gotowałam barszcz czerwony z uszkami, to zrobiłam owocowy, a na końcu upiekłam ciasto cytrynowe, ale zajęło mi to cały dzień. Teraz usiadłam i zamiast odpocząć, zabrałam się do mojego pierwszego posta na  słodko. Od szkoły podstawowej kocham piec, nie zawsze mam czas, ale jak już go znajdę to mogę szaleć. Jednego roku na święta w dom rodzinnym jak zaczęłam piec, tak z każdej rzeczy, która mi zostawała robiłam coś nowego. Dobra koniec tych wspomnień. 
Zapraszam na przepis, który oczywiście sama zmodyfikowałam ponieważ nie potrafię piec ściśle z przepisu. Jeszcze nigdy nie zrobiłam ciasta w stu procentach z przepisu.



Składniki biszkoptu czekoladowego:  
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 1 budyń czekoladowy

Białka oddzielamy od żółtek , białka ubijamy na sztywno, dodajemy na przemian żółtka z cukrem nadal ubijamy aż nie cukier się całkiem rozbije. Do masy jajecznej dodajemy przesianą uprzednio mąkę na przemian z budyniem na końcu dodajemy proszek do pieczenia - oczywiście wszystko mieszamy delikatnie łyżką. Blaszkę okrągłą o wielkość 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach około 35 minut. Oczywiście ja zawsze sprawdzam drewnianym patyczkiem czy się obiera. 

Składnik biszkoptu waniliowego:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ekstrakt waniliowy 

Wszystkie składniki dodajemy tak samo jak przy biszkopcie czekoladowym tylko tyle że nie dodajemy budyniu. 

Masa śmietankowa:
- 1 litr śmietany 30% do mas
- 2 serki mascarpone
- 5 łyżek cukru pudru
- sok z cytryny lub jak kto woli ekstrakt waniliowy
- 1 łyżka żelatyny

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a dokładnie w połowie szklanki odstawiamy do wystygnięcia.  Pozostałe składniki mieszamy razem i ubijamy  do uzyskania sztywnej masy na końcu dodajemy żelatynę po trochu aby się masa  nie zważyła. 

Do dekoracji:
- granat 
- maliny
- jeżyna
- czerwone porzeczki
- jabłka, które skrapiamy cytryna aby nie zrobiły się ciemne.

Biszkopt czekoladowy przecinamy na połowę, z obu biszkoptów ściągamy wierzch aby masa  nie odchodziła od biszkoptu.  
Na czekoladowy biszkopt kładziemy masę z owocami ja dałam jeżynę, kładziemy waniliowy biszkopt na niego kolejny raz masę, tym razem dałam pokrojone ptasie mleczko  na koniec kładziemy czekoladowy biszkopt. A jak udekorować? Wykorzystałam tą samą masę wysmarowałam tort z każdej strony oczywiście wyrównałam i zaczęłam dekorować tort owocami. Jabłka pokroiłam na tak zwane księżyce. Oczywiście dekoracja to pomysł każdego z Nas. 



Zachęcam do modyfikowania przepisów tym bardziej, że zawsze lepiej wychodzą. 

SMACZNEGO!!!


Komentarze

  1. Mniam, wygląda smakowicie aż szkoda go kroić. Bardzo lubię torty z bitą śmietaną. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Omnom dziś albo jutro będę go próbować 😍😍

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba się skuszę i wypróbuję bo wygląda obłędnie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Super 🤩 piękny tort i pewnie też pyszny 🤗🍰

    OdpowiedzUsuń
  5. Akurat za tortami nie przepadam, ale ten wygląda baaardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pięknie wygląda :D Chętnie bym spróbowała

    OdpowiedzUsuń
  7. Tort wygląda wspaniale i na pewno jest przepyszny :) Zapisuję przepis i kiedyś z chęcią go wykorzystam ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Tez robię masę śmietana i serek mascarpone :) Najlepsza masa do tortu :) Twój torcik wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. O mamuniu, jakie pyszności! Na pewno była bardzo smaczna :) A do tego, jaka fotogeniczna :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Będąc przed uczelnią i patrząc na takie cudo, z chęcią bym wróciła do domu i zrobiła sobie 😍

    OdpowiedzUsuń
  11. O matko, ale tort! Aż żal go zjeść. To arcydzieło <3

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam, ależ apetycznie to wygląda, poproszę kawałek tego cuda :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ale pychotka, mi niestety wypieki nie wychodzą

    OdpowiedzUsuń
  14. Tort wygląda bardzo smacznie, lubię owocowe ciasta. A co do modyfikacji przepisów zawsze to robię i nigdy nic nie wychodzi dwa razy takie samo

    OdpowiedzUsuń
  15. Tort wygląda naprawdę smakowicie ;)
    Będę musiała wypróbować ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  16. Ten tort wygląda naprawdę pysznie i z tego co widzę, to nie jest aż tak trudny do wykonania! :)

    Pozdrawiam i obserwuję <3

    OdpowiedzUsuń
  17. wygląda pysznie, szkoda że nie umiem piec;DDD

    OdpowiedzUsuń
  18. O mamuniu, miałam się odchudzać. A tu takie pyszności. Jak możesz! 😛

    OdpowiedzUsuń
  19. Ale bym zjadła! mniam! wygląda pyszniutko!

    OdpowiedzUsuń
  20. Zazdroszczę talentu, ja nie potrafię nawet zrobić ciastek z galaretką, bo wyglądają jak kanapki z mortadelą ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Co za pysznie wyglądający tort. Narobiłaś mi apetytu. : )

    OdpowiedzUsuń
  22. Nigdy nie robiłam sama żadnego tortu. Chętnie skorzystam z przepisu ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy zgodnie z jego polityką prywatności.

Popularne posty